Bàsquet - NBA

Ricky Rubio torna al Barça

El base, que estava de baixa per salut mental, torna a l'equip amb el qual va guanyar l'Eurolliga

2 min
Ricky Rubio

BarcelonaDesprés de posar punt final fa poc a l'etapa a la NBA, Ricky Rubio ha anunciat que s'entrenarà amb el Barça. El jugador de bàsquet, que estava de baixa per salut mental, torna a l'equip amb el qual va guanyar l'Eurolliga. "Volia comunicar-vos amb aquestes línies que ha arribat el moment d'entrar a la fase final de la meva recuperació. Fa setmanes que hi dono voltes i, després de molt de temps treballant cos i ment, em veig amb ganes i forces de veure com reacciono amb una pilota entre les mans. El meu pas següent ha estat demanar al FC Barcelona si podria, sense cap compromís i sense interrompre els seus plans de temporada, entrenar-me amb ells. Vull agrair per endavant la seva ajuda i comprensió amb la meva situació", ha explicat.

El base ha agraït a totes les persones que li han mostrat respecte i suport al llarg del seu procés, a més de respectar-li la intimitat. Rubio participarà aquest dimarts en l’entrenament del Barça, que ja prepara el partit de dimecres contra el Virtus. El català va ser blaugrana entre el 2009 i 2011 i, després de dotze temporades als Estats Units, tornarà a vestir-se de curt al Palau Blaugrana.

En els dos cursos a Can Barça, Ricky Rubio va conquerir vuit títols: dues Lligues Catalanes, dues Supercopes, dues Copes del Rei, una Lliga (2010-11) i una Eurolliga (2009-10). La segona Eurolliga de la història del Barça la va aixecar el llavors capità Roger Grimau, que ara és l’entrenador. D’aquell equip que va aconseguir el segon trofeu continental, ara també coincidirà amb l’actual mànager Joan Carles Navarro i amb l’entrenador ajudant Víctor Sada. En total, al Barça va disputar 140 partits oficials (84 d’ACB, 42 d’Eurolliga, 6 de Copa del Rei, 4 de Supercopa i 4 de Lliga Catalana).

La NBA, etapa superada

Rubio va anunciar fa alguns dies que la seva etapa a la NBA s'havia acabat. "Volia publicar avui aquest missatge per anunciar-vos que la meva carrera a la NBA ha arribat al final", va escriure el jugador de 33 anys. El comunicat de Rubio ha arribat poc després que la cadena ESPN informés de l'acord entre els Cleveland Cavaliers i el català per rescindir el contracte, que li havia de proporcionar 11,5 milions d'euros per dues temporades (uns 11,5 milions de dòlars).

"El 30 de juliol passat va ser una de les nits més dures de la meva vida. La meva ment va entrar en un lloc fosc. D'alguna manera, sabia que anava en aquella direcció, però mai vaig pensar que no tenia la situació sota control. L'endemà vaig decidir aturar la meva carrera professional", va detallar.

"Un dia, quan sigui el moment adequat, m'agradaria compartir la meva experiència completa amb tots vosaltres perquè pugui ajudar a donar suport a d'altres persones que passen per situacions semblants. Fins aleshores, m'agradaria mantenir-la privada per respecte a la meva família i a mi mateix mentre continuo treballant en la meva salut mental. Però estic orgullós de dir que estic molt millor i que avanço cada dia".

El base català continua repassant al comunicat la seva trajectòria a la NBA, que va començar amb el draft del 2009 en què va ser escollit en la cinquena posició pels Minnesota Timberwolves. La seva trajectòria als Estats Units es completa amb els Utah Jazz, els Phoenix Suns, una segona etapa als Wolves i els Cleveland Cavaliers.

stats